2019 Motul Grand Prix of Japan – Travel Packages & Tours

MotoGP™ » Japan 2019

Date 18 Oct, 2019 20 Oct, 2019
From $2,399 AUD per person, twin/double share

The only race set in the ‘Land of the Rising Sun’, Japan the 2019 Motul Grand Prix of Japan (Japan MotoGP™) will be staged at the stunning and world renowned Twin Ring Motegi circuit. The 4.8 kilometre track is set in the foothills of the Hakko mountain chain, surrounded by picturesque forests, rivers and lush environment making this event one of the most exotic motorsport events in the world. However, it’s not only the gorgeous scenery and beautiful backdrop that makes the Japanese MotoGP™ special – it’s the thrilling racing! With challenging circuit filled with corners and the event being notorious for making or ending championship aspirations, it’s no surprise that some of the most memorable moments in MotoGP™ history have taken place at the Japanese MotoGP™!

The Japan MotoGP™ is growing year after year and the 2019 edition is set to be even bigger and better! if you’d love to be there LIVE at the Motegi Circuit this October to experience one of the most iconic and historic races on the MotoGP™ calendar (not to mention the home race of Honda, Yamaha and Suzuki!), then please take a moment to enquire by completing the Enquiry Form below. One of our friendly travel consultants will then be in touch shortly to discuss the package and your travel requirements in further detail.


2019 Japanese MotoGP™ – Event Details

Official Event Name: 2019 Motul Grand Prix of Japan
Event Start Date: 18 October 2019
Event Start Date: 20 October 2019
Event Official Website: www.motogp.com/en/event/Japan
Performers To be announced
Event Category MotoGP™
Event Location: Twin Ring Motegi
Event Address: 120−1 Hiyama, Motegi, Haga District, Tochigi Prefecture 321-3533, Japan
Package in Range: 1
Package Prices From: $2,399

2019 Japanese MotoGP™ Travel Packages & Tours

First held more than 50 years ago in 1962, the Japanese Motorcycle Grand Prix is one of the oldest premier-class races on the MotoGP™ calendar. Staged at the Twin Ring Motegi since the tragic fatality of Japanese rider, Daijiro Kato at Suzuka at the 2003 Japanese Grand Prix, the circuit is located amongst the natural beauty of the northern Kanto region. The circuit’s name derives from the fact the facility is made up of two separate tracks – a 2.49km oval circuit (which is incredibly only used once a year!) and a 4.8km road course which is of course used for MotoGP™ race.

When compared to the predominantly flowing circuits on the MotoGP™ calendar,  the Twin Ring Motegi road course has a unique ‘stop start’ layout comprising of many short straights and sharp hairpin turns which has drawn criticism from some riders, most notably Valentino Rossi. However, given that ‘Vale’ has won just one race at Motegi in 14 races, that’s hardly surprising! Off the track, the main attraction at Motegi is the Honda Collection Hall, a massive museum of all things Honda including the legendary V4, oval piston, NR500 – a machine that was was incredibly advanced (if not uncompetitive on the racetrack!) for it’s introduction in 1979.

Please note that all times are provisional and subject to change.

FRIDAY 18 OCTOBER 2019
Start Time End Time Category Session Duration
09:00am 09:40am Moto3 Free Practice 1 40 minutes
09:55am 10:40am MotoGP Free Practice 1 45 minutes
10:55am 11:35am Moto2 Free Practice 1 40 minutes
1:15pm 1:55pm Moto3 Free Practice 2 40 minutes
2:10pm 2:55pm MotoGP Free Practice 2 40 minutes
3:10pm 3:50pm Moto2 Free Practice 2 40 minutes

 

SATURDAY 19 OCTOBER 2019
Start Time End Time Category Session Duration
09:00am 09:40am Moto3 Free Practice 3 40 minutes
09:55am 10:40am MotoGP Free Practice 3 45 minutes
10:55am 11:35am Moto2 Free Practice 3 40 minutes
12:35pm 12:50pm Moto3 Qualifying 1 25 minutes
1:00pm 1:15pm Moto3 Qualifying 2 15 minutes
1:30pm 2:00pm MotoGP Free Practice 4 30 minutes
2:10pm 2:25pm MotoGP Qualifying 1 15 minutes
2:35pm 2:50pm MotoGP Qualifying 2 25 minutes
3:05pm 3:20pm Moto2 Qualifying 1 15 minutes
3:30pm 3:45pm Moto2 Qualifying 2 15 minutes

 

SUNDAY 20 OCTOBER 2019
Start Time End Time Category Session Duration
8:40am 9:00am Moto3 Warm Up 20 minutes
9:10am 9:30am Moto2 Warm Up 20 minutes
9:40am 10:00am MotoGP Warm Up 20 minutes
11:00am Moto3 Race
12:20am Moto2 Race
2:00pm MotoGP Race

Events

  • 4 Night Tour Package

    4 Night Tour Package - 2019 Japanese MotoGP • Sportsnet Holidays
    From: $2,399 AUD per person, twin/double share
    Date: 17 Oct, 2019 - 21 Oct, 2019
    4 night 2019 Japanese MotoGP™ tour package includes: 1 night accommodation at the 4.5 star Keio Plaza Hotel, Tokyo – View Hotel Location – View Pricing Check in: Thursday 17th October, 2019 Check out: Friday 18th October,2019 Bedding Configuration: 2x Single Beds 3 nights accommodation at the 3.5 star Okura Frontier Epochal, Tsukuba Check in: Friday ...